بهترین پارچه مناسب چاپ

از موضوعات مهم برای چاپ روی پارچه، انتخاب بهترین پارچه مناسب چاپ است تا بتوان طرح‌های مورد نظر را با دستگاه‌های موجود در کارگاه، بر روی آن اجرا کرد. پارچه‌ها در انواع جنس‌ها، طرح‌ها و کیفیت‌ها تولید می‌شوند و در صنعت مد و پوشاک می‌توان با استفاده از این پارچه‌ها، چاپ‌های با کیفیت و خلاقانه‌ای را طراحی کرد. پارچه‌هایی که از نظر جنس، بافت، ضخامت و… متنوع بوده و ویژگی‌های خاص خود را دارند. اگر می‌خواهید با پارچه‌های مناسب چاپ آشنا شوید، دعوت می‌کنیم با ما در ادامه این مطلب همراه باشید. لیست 10 بهترین پارچه را با ویژگی‌های آنها، معرفی کرده‌ایم.

بهترین پارچه برای چاپ

پارچه‌های مورد استفاده برای چاپ در انواع مختلف هستند و از نظر جنس، بافت، ضخامت و… ویژگی‌های مختص به خود را دارند. بنابراین شما برای خرید پارچه مناسب چاپ، انتخاب‌های زیادی خواهید داشت و باید پس از بررسی ویژگی‌های پارچه‌ها، نوع مناسب را انتخاب کنید. لیست 10 تایی بهترین پارچه مناسب چاپ را در بخش‌های بعدی معرفی کرده‌ایم:

پارچه با الیاف طبیعی

دسته اول پارچه‌های مورد استفاده برای چاپ، از الیاف طبیعی ساخته می‌شوند که این پارچه‌ها نیز شامل چند نوع ابریشمی، پشمی و… هستند. برای بسیاری از روش‌های چاپ همچون چاپ سیلک و DTG، می‌توانید از پارچه‌های ابریشمی استفاده کنید.


بیشتر بخوانید: چاپ سابلیمیشن روی پارچه متقال


 

پارچه ابریشمی

اگر روش چاپ شما سیلک یا DTG است، می‌توانید از پارچه ابریشمی استفاده کنید. این پارچه اگرچه قیمت بالاست و نیازمند مراقبت‌های ویژه می‌باشد، اما پارچه‌ای لوکس به شمار می‌رود و برای چاپ‌های گرانبها و لوکس، انتخابی ایده‌آل می‌باشد. این پارچه، امکان چاپ ظریف را فراهم می‌کند و جزئیات را با دقت نمایش می‌دهد.

پارچه پشمی

از پارچه الیاف طبیعی پشمی نیز برای چاپ استفاده می‌شود و مناسب روش‌های چاپ سیلک و DTG می‌باشد. این پارچه، بادوام است و مناسب چاپ لباس‌های گرم و زمستانی می‌باشد. البته معایبی هم دارد از جمله آنکه چروک می‌شود، پرزدهی دارد و برای پوست بعضی از افراد هم حساسیت ایجاد می‌کند.

پارچه‌های مصنوعی

از پارچه‌های مصنوعی هم می‌توان برای چاپ استفاده کرد که شامل انواع مختلف مثل پلی‌استر، پنبه‌ای و… هستند. این پارچه‌ها در مقایسه با پارچه طبیعی، قیمت مناسب‌تری دارند اما از نظر ماندگاری و کیفیت، پارچه‌های طبیعی گزینه بهتری هستند.

پارچه پنبه‌ای

برای خرید پارچه مصنوعی مناسب چاپ سیلک، DTG یا سابلیمیشن، می‌توانید پارچه پنبه‌ای را انتخاب کنید. مزیتی که این پارچه دارد، قیمت مناسب آن می‌باشد همچنین پارچه‌ای بسیار نرم و لطیف است و برای تولید تیشرت‌های چاپ دار، بهترین انتخاب محسوب می‌شود. این جنس پارچه، در تنوع رنگ‌ها و طرح‌ها موجود است و می‌توانید چاپ‌های متنوعی را بر روی آن اجرا کنید.

پارچه کتان

از پارچه‌های الیاف منصوعی که مناسب چاپ است، پارچه کتان می‌باشد. این پارچه از مزایایی مثل مقاومت بالا برخوردار است و بعد از چندین بار شست‌وشو هم ثبات خود را حفظ می‌کند همچنین انتخابی مناسب برای چاپ‌های ظریف است. پارچه کتان را می‌توان با روش‌های چاپ DTG یا سیلک چاپ کرد اما به دلیل آنکه قیمت نسبتاً بالایی دارد، انتخاب بسیاری از افراد نیست.


بیشتر بخوانید: بهترین پارچه برای چاپ سابلیمیشن


 

پارچه پلی استر

در لیست 10 تایی بهترین پارچه مناسب چاپ، پارچه پلی استر را هم قرار می‌دهیم. این پارچه هم مثل پارچه پنبه‌ای، تنوع بالایی در رنگ دارد و قیمت آن نیز مناسب است. مقاومت در برابر چروک، ویژگی اصلی آن است همچنین رنگ جوهر را به خوبی جذب می‌کند. پارچه پلی استر به روش‌های سابلیمیشن و DTG قابل چاپ می‌باشد ولی بهتر است قبل از خرید این پارچه، به معایب آن نیز توجه کنید. پارچه پلی استر، تنفس پذیری کمی دارد و رطوبت را هم جذب نمی‌کند همچنین باعث ایجاد گرما برای بدن می‌شود.

پارچه نایلون

اگر می‌خواهید یک پارچه با قیمت مناسب و مقاوم را برای چاپ تهیه کنید، پارچه نایلون می‌تواند انتخاب شما باشد. این پارچه، سبک و ضد آب است همچنین مقاومت بسیار زیادی در برابر پارگی و ساییدگی‌ها دارد. از معایب آن نیز می‌توانیم به تنفس پذیری کم و جذب کم رطوبت اشاره کنیم. شما برای روش‌های چاپ DTG و سابلیمشن می‌توانید پارچه نایلونی را انتخاب کنید.

پارچه اسپاندکس

از بهترین پارچه‌ها برای روش چاپ DTG و سیلک، پارچه اسپاندکس است. این پارچه برای تولید لباس‌های ورزشی مناسب است زیرا آزادی حرکت بالایی دارد و انعطاف پذیر می‌باشد البته ممکن است برای بعضی‌ها باعث حساسیت پوستی شود.

پارچه‌های ترکیبی

یکسری از پارچه‌های مناسب چاپ، ترکیبی از الیاف‌های طبیعی و مصنوعی هستند. مثل پارچه پنبه – پلی استر، کتان – پلی استر، ابریشم – پلی استر و… این پارچه‌ها، ترکیبی از ویژگی‌های دو نوع پارچه طبیعی و منصوعی هستند و شما می‌توانید با قیمتی مناسب‌تر از پارچه‌های طبیعی و کیفیتی بهتر از پارچه‌های مصنوعی، از میان پارچه‌های ترکیبی انتخاب کنید.

پارچه با منشا معدنی

از پارچه‌های با منشاء معدنی در بعضی از روش‌های چاپ استفاده می‌شود. این پارچه‌ها شامل مواد معدنی مثل آزبست، شیشه و فلز هستند و ویژگی‌های برجسته‌ای دارند از جمله استحکام بسیار بالا، مقاومت زیاد در برابر حرارت، تنوع بالا در طرح و رنگ‌ها، مقاومت در برابر مواد شیمیایی و… از پارچه‌های با منشاء شیشه برای تولید لباس‌های ضد آب، پرده تزئینی یا عایق‌های حرارتی استفاده می‌شود. پارچه‌های با منشاء فلز برای تولید لباس‌های فضایی و تجهیزات نظامی کاربرد دارند. پارچه‌های معدنی اگرچه دارای ویژگی‌های منحصر به فرد هستند، اما ممکن است مضراتی هم داشته باشند.

نکات انتخاب بهترین پارچه مناسب چاپ

برای انتخاب بهترین پارچه مناسب چاپ، لازم است به بعضی ویژگی‌های پارچه توجه داشته باشید که عبارتند از:

  • وزن و ضخامت پارچه

نکته اول، توجه به وزن و ضخامت پارچه است. معمولا در پارچه‌های ضخیم‌تر به دلیل جذب عمیق‌تر جوهر، طرح چاپ شده بر روی آنها ماندگاری بیشتری دارد و از پارچه‌های نازک هم برای چاپ طرح‌های ظریف استفاده می‌شود. برای لباس‌های زمستانی، پارچه‌های ضخیم و برای لباس‌های تابستانی هم پارچه‌های نازک مناسب هستند.


بیشتر بخوانید: شناخت انواع پارچه پیش از خرید دستگاه چاپ پارچه


 

  • رنگ پارچه

رنگ پارچه هم مهم است و باید با توجه به طرحی که می‌خواهید چاپ کنید، رنگ مناسب را انتخاب نمایید. برای بهتر دیده شدن طرح، پارچه رنگ روشن انتخاب کنید و اگر هم طرح شما ساده و تک رنگ است، پارچه به رنگ تیره مناسب است.

  • روش چاپ

هر یک از روش‌های چاپ با پارچه‌های متفاوتی سازگار هستند و شما در زمان خرید پارچه باید به روش چاپ نیز توجه داشته باشید. بهتر است پیش از خرید مقدار زیاد پارچه، ابتدا یک تست چاپ انجام دهید و آزمایش‌های ثبات رنگ و شست‌وشو را هم اجرا کنید.

سخن پایانی

در این مطلب، لیست 10 تایی بهترین پارچه مناسب چاپ را به شما معرفی کردیم و باید متناسب با بودجه و دستگاه چاپ پارچه مورد استفاده، پارچه مناسب را انتخاب کنید. در صورت نیاز به دریافت راهنمایی‌های بیشتر، کارشناسان ما در شرکت فبتاک می‌توانند راهنمای شما باشند همچنین اگر قصد خرید ماشین آلات چاپ و ملزومات چاپ را دارید، می‌توانید دستگاه‌ها و لوازم موجود در سایت این شرکت را مشاهده کنید و پس از دریافت مشورت از کارشناسان، دستگاه و ملزومات را از سایت سفارش دهید.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *