تفاوت چاپ روی لباس و گلدوزی

چاپ روی لباس و گلدوزی، دو روش متداولی هستند که در صنعت پوشاک از این روش‌ها برای تولید پوشاک استفاده می‌شود. هر کدام از این روش‌ها، مزایا و معایب خاص خود را دارند و برای انتخاب بهترین شیوه باید به نیازهای لباس توجه داشت. طی فرایند چاپ روی لباس، تصاویر و نوشته‌ها بر روی پارچه‌ها ثبت می‌شوند و در فرایند گلدوزی هم با استفاده از نخ‌های مختلف و سوزن‌های خاص، طرح‌های خاص بر روی لباس بافته می‌شوند. اگر شما هم می‌خواهید با تفاوت چاپ روی لباس و گلدوزی آشنا شوید، با ما در ادامه این مطلب همراه باشید تا به طور کامل راهنمایی‌تان کنیم.

چاپ روی لباس چیست؟

چاپ روی لباس، فرایندی است که می‌توان با آن انواع طرح، تصاویر یا نوشته‌ها را بر روی پارچه‌های مختلف ایجاد کرد. در این روش، تکنیک‌های مختلفی به کار گرفته می‌شوند مثل چاپ مستقیم روی پارچه، چاپ حرارتی و… که هر کدام از این تکنیک‌ها مناسب نوع خاصی از پارچه، طراحی و مصرف ویژه هستند همچنین برای به‌کارگیری هر کدام از تکنیک‌های چاپ پارچه نیاز به استفاده از دستگاه‌های مخصوص می‌باشد. با روش چاپ لباس می‌توان انواع طرح‌ها را با جزئیات دقیق و بسیار باکیفیت بر روی لباس انتقال داد و طرح‌های ایجاد شده، ماندگاری بالایی دارند همچنین در صورت انتخاب تکنیک مناسب چاپ، لباس در اثر شست‌وشوی مداوم دچار تغییر کیفیت و تغییر رنگ نمی‌شود.

گلدوزی چیست؟

گلدوزی، روشی دستی و یک هنر است که در آن، از نخ‌های مختلف و سوزن‌های خاص استفاده می‌شود تا طرح و الگوهای مختلف را بر روی لباس ایجاد کرد. گلدوزی به عنوان یک هنر زیباشناختی است و کاربرد آن برای طراحی‌های بسیار دقیق و کوچک است همچنین شخص باید مهارت بالایی داشته باشد تا بتواند با استفاده از نخ‌های مختلف، طراحی روی پارچه را با رنگ‌ها و بافت‌های متنوع انجام دهد از جمله نخ‌های رایج در گلدوزی شامل نخ‌های متالیک، ترتری و… هستند.

تفاوت‌های چاپ روی لباس و گلدوزی

حال که با روش‌های چاپ روی لباس و گلدوزی آشنا شدید، در این بخش می‌خواهیم تفاوت‌های هر یک از روش‌ها را بررسی کنیم. تفاوت‌های چاپ روی لباس و گلدوزی، در موارد زیر می‌باشد.

روش‌های ایجاد

اولین تفاوت چاپ روی لباس و گلدوزی در روش ایجاد آنهاست. برای چاپ لباس، تکنیک‌های مختلفی اجرا می‌شوند مثل چاپ حرارتی، چاپ مستقیم، چاپ سابلیمیشن، چاپ DTF، چاپ وینیل، چاپ سیلک و… اما برای گلدوزی روی لباس، از سوزن و نخ‌های مختلف استفاده می‌شود و طرح‌های مدنظر کاملاً دقیق و دستی بر روی پارچه ایجاد می‌شوند.

تفاوت در کاربردها

روش‌های چاپ روی لباس و گلدوزی از نظر کاربرد و مناسب برای پارچه‌های مختلف نیز تفاوت دارند. از روش چاپ روی لباس عمدتاً برای پارچه‌های نخی و مصنوعی و با تراکم کم استفاده می‌شود اما روش گلدوزی برای پارچه‌های نخی و پارچه‌های بافته شده، کاربرد دارد.

تعداد رنگ‌ها و دقت

تفاوت دیگر چاپ روی لباس و گلدوزی در دقت و تعداد رنگ‌های مورد استفاده است. برای چاپ روی لباس، هیچ محدودیتی در انتخاب رنگ وجود ندارد و می‌توان انواع طرح‌های رنگی پیچیده و با جزئیات را چاپ کرد اما برای گلدوزی روی لباس، تعداد رنگ‌های مورد استفاده محدودتر هستند و از این رنگ‌ها برای طراحی‌های جزئی و دقیق استفاده می‌شود.

زمان و هزینه چاپ

در بحث تفاوت چاپ روی لباس و گلدوزی به تفاوت در زمان و هزینه چاپ نیز اشاره می‌کنیم. چاپ روی لباس، زمان اجرای کمتری دارد و برای چاپ در تیراژ بالا، هزینه آن نیز مناسب‌تر است اما روش گلدوزی با توجه به اینکه یک کار دستی است، نیاز به صرف زمان بیشتری دارد و هزینه آن نیز تا حدودی بیشتر است.

کاربردهای چاپ روی لباس

روش چاپ روی لباس، کاربردهای مختلفی دارد از جمله آنکه:

  • برای چاپ لباس‌های تیم‌ها و گروه‌ها مثل تیم‌های ورزشی، گروه‌های موسیقی و…
  • برای چاپ لباس یا لوگو جهت استفاده در رویدادها و همایش‌ها
  • برای تبلیغات برند شرکت‌ها و کسب و کارهای مختلف
  • برای چاپ لباس‌هایی که به عنوان جایزه در مسابقات و فعالیت‌های مختلف هدیه می‌شوند.
  • برای چاپ لوگو و نام فروشگاه بر روی لباس‌ها که جنبه برندسازی و تبلیغات دارد.
  • برای چاپ لباس‌هایی با طرح و نوشته‌های خاص که مناسب موقعیت‌هایی مثل تولد، جشن عروسی و… هستند.
  • و…

نقاط قوت و ضعف چاپ

برای آشنایی بیشتر با تفاوت چاپ روی لباس و تفاوت آن با روش گلدوزی، بهتر است با مزایا و معایب این روش آشنا شوید. نقاط ضعف و قوت این روش‌ها، عبارتند از:

  • با روش چاپ روی لباس می‌توان انواع پارچه‌ها در جنس‌های مختلف را چاپ کرد.
  • در این روش، امکان استفاده از رنگ‌های مختلفی وجود دارد و می‌توان طرح‌ها را با رنگ‌های متنوع ایجاد کرد.
  • طراحی با روش چاپ روی لباس، امکان چاپ طرح‌های دقیق و با جزئیات بالا را فراهم می‌کند.

همچنین معایب چاپ روی لباس، عبارتند از:

  • ماندگاری طرح‌های چاپ شده بالاست اما به اندازه طرح‌های ایجاد شده با روش گلدوزی، ماندگاری ندارند.
  • برای روش چاپ روی لباس، خیلی از پارچه‌ها مناسب نیستند و کیفیت مطلوب را ندارند.
  • هزینه چاپ روی لباس با توجه به تیراژ و نوع طرح می‌تواند زیاد شود.

بیشتر بخوانید: انواع روش های چاپ روی لباس


 

کاربردهای گلدوزی لباس

از روش گلدوزی روی لباس برای موارد مختلفی استفاده می‌شود. از جمله آنکه:

  • برای تزئین پوشاک و لباس‌ها با طرح‌ها و الگوهای مختلف که این طرح‌ها شامل گل‌ها، طرح‌های هنری، نمادها، نام و نوشته‌های خاص و… هستند.
  • برای تزئین لوازم جانبی مثل کیف، کلاه، دستکش، کفش و…
  • برای تزئین دکوراسیون داخلی همچون گلدوزی روی پارچه‌های دیواری، رومیزی، پرده‌ها و سایز اجزای دکوراسیون داخلی.
  • برای گلدوزی بر روی پوشاک و لباس‌هایی که جهت برندسازی استفاده می‌شوند.
  • برای تزئین لوازم عروس مانند لباس عروس، دستکش‌ها و…
  • و…

نقاط قوت و ضعف گلدوزی

روش گلدوزی روی لباس همچون روش چاپ، مزایا و معایبی را دارد که بهتر است قبل از انتخاب این روش با مزایا و معایب آن آشنا شوید. از جمله آنکه:

  • طرح‌های گلدوزی شده بر روی لباس دارای ماندگاری و دوام بالایی هستند و در اثر استفاده روزانه لباس و شست‌وشوی مکرر لباس دچار آسیب نمی‌شوند.
  • طرح‌های گلدوزی شده بر روی لباس، کیفیت بالایی دارند و برای لباس ارزش ایجاد می‌کنند.
  • بافت و عمق طرح‌های گلدوزی شده باعث ایجاد ظاهری خاص و سه بعدی برای لباس می‌شوند.

معایب گلدوزی روی لباس نیز عبارتند از:

  • با روش گلدوزی روی لباس امکان اجرای طرح‌های خیلی پیچیده و با جزئیات بالا وجود ندارد.
  • هزینه اجرای گلدوزی روی لباس بالاست و هر چقدر که نخ بیشتری استفاده شود، هزینه آن بالاتر نیز خواهد بود.
  • روش گلدوزی برای هر پارچه‌ای مناسب نیست مخصوصاً پارچه‌های حساس و سبک که در اثر وزن گلدوزی ممکن است آسیب ببیند.

انتخاب بین چاپ یا گلدوزی

با بررسی تفاوت چاپ روی لباس و گلدوزی می‌توانید یکی از این روش‌ها را انتخاب کنید. به طور کلی، اگر ظرافت و زیبایی کار برای شما اهمیت دارد و هزینه مهم نیست، روش گلدوزی را انتخاب کنید اما برای طراحی لباس‌ها در تیراژ بالا، روش چاپ مناسب‌تر است. پیشنهاد می‌شود در این زمینه، یک تماس تلفنی مفید با کارشناسان شرکت فبتاک نیز داشته باشید و در صورت انتخاب روی چاپ، می‌توانید دستگاه‌ چاپ روی پارچه و ملزومات چاپ را از این شرکت خریداری نمایید.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *