انواع جوهر چاپ در کیفیتهای متفاوت در بازار وجود داشته و همین موضوع سبب سردرگمی افرادی میشود که خریداران این جوهرها هستند. برهمین اساس ما در این مقاله سعی داریم تا خریداران را با انواع جوهرهای موجود برای چاپ آشنا کرده و هر کدام از آنها را مورد بررسی قرار دهیم.
امروزه تحول بسیار بزرگی در صنعت چاپ با ورود تکنولوژی های پیشرفته صورت گرفته و اخیراً دچار تغییرات بسیار زیادی شدهاست. از جمله این تغییرات عظیم میتوان به پیدایش روشهای نوین در چاپ و همچنین دستگاههایی عمل چاپ را به صورت پیشرفته ای انجام میدهند اشاره کرد. پروسه چاپ با روشهای گوناگون بدون وجود جوهر امکانپذیر نبود و اگر جوهرهای باکیفیتی وجود نداشت، صنعت چاپ به این حد شکوفا نمیشد.
جوهر یا مرکب چاپ
جوهر های چاپ، به مخلوط های حاوی رنگ گفته شده و با کمک فرم چاپ بر روی کاغذ و یا هر سطح دیگری منتقل میشوند. جوهر های چاپ حاوی مواد رنگی، معمولاً رنگدانه های غیرآلی و آلی، دیاکسیدکربن تیتانیوم یا کربن سیاه و همچنین حلال یا ماده حامل دیگری هستند.
بسیاری از جوهر های چاپ، دارای چسب هایی هستند که رنگدانه ها را پوشانده و این جوهرها باید روی لایهها در یک بستر دائمی و مکانیکی مقاوم قرار بگیرند. وجود اجزای مایع در جوهر های چاپ بدین منظور است که مایع از حالت خود به جامد از طریق تبخیر، جذب بستر یا از طریق واکنش شیمیایی به بر سطح بستر منتقل شود.
در واقع میتوان گفت که جوهر چاپ به ماده مایعی گفته میشود که به منظور نوشتن، طراحی و یا چاپ مورد استفاده قرار گرفته و این ماده از رنگ های آلی یا معدنی ساخته شده که در واقع نوعی حلال شیمیایی حل شده میباشد.
انواع مرکب و جوهر چاپ
از جمله انواع جوهر های چاپ میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
-
جوهر یو وی
در میان تمامی جوهر های چاپ، جوهر های UV دارای سریعترین رشد در بازار چاپ صنعتی بوده که در چند سال اخیر وجود داشتهاست. جوهر های یو وی در زمانیکه آغازگر های عکس در جوهر توسط منبع تابش نور ماوراء بنفش با یکدیگر تعامل برقرار میکنند، در حالت جامد قرار میگیرند. جوهر های یو وی بسیار سازگار با محیطزیست بوده و دارای حلال نمیباشند.
این جوهر ها برخلاف جوهر های حلال و آبی که باید مایع حامل به طور کامل خشکشده تا رنگ آن باقی بماند، در جوهر های یو وی مایع به یک ماده جامد تبدیل شده و روی لایه باقی میماند. از جوهرهای یو وی برای چاپ بر روی لایههای غیر متخلخل استفادهشده و بیشتر در چاپ های صنعتی و گرافیکی به کار میروند. جوهر یو وی در برخی از چاپگرها مانند Xaar ،Espon، Ricoh Konica و Minolta استفاده میشود.
-
جوهر لاتکس
یکی از جدیدترین انواع جوهر چاپ، جوهر لاتکس است که تقریباً از ۷۰ درصد آب و ۳۰ درصد مواد افزودنی تشکیل شده و دارای عملکرد مطلوبی میباشد. در واقع لاتکس به ذرات پلیمری میکروسکوپی گفته میشود که در جوهر معلق بوده و این مواد مانند لاستیک نبوده و حساسیتزا نمیباشند. مرکبهای لاتکس دوام خوبی داشته و شرکت هایی که به حفظ محیطزیست اهمیت میدهند سعی میکنند از این جوهر ها به جای جوهر های مبتنی بر حلال استفاده کنند.
برخلاف جوهر های حلال، مرکب های لاتکس به مکانیزم خشک شدن نیاز داشته و همانطور که تخریب میشوند، پلیمرهای لاستیک نیز به هم پیوند خورده و با هم جوش میخورند و رنگ را کپسوله میکنند. همچنین آنچه که در سطح چاپ باقی میماند، یک لایه پیوسته از پلیمر لاتکس بوده و از رنگدانه کپسول محافظت میکند. جوهرها بهطور معمول فوری خشک شده و درنتیجه این قطرهها فرصتی برای پخش شدگی نداشته و جزئیات با دقت بیشتری تولید میشود.
-
جوهر ذوب داغ
جوهر ذوب داغ یا جوهر تغییر فاز در سر چاپ گرم شده تا آنها را به صورت مایع نگهداشته و پس از یکدست شدن، در اثر ضربه به بستر جامد میشوند. یکی از مزیتهای برتر این جوهر نسبت به جوهر های آبی این است که از پخش شدگی و نفوذ جوهر به طرف دیگر کاغذ جلوگیری میکند. از جمله کاربرد های این جوهر ها میتوان به بستهبندی، کدگذاری و مارک گذاری اشاره کرد. یکی از عیبهای این جوهرها این است که گاهی اوقات میتوان آنها را خراشید.
-
جوهرهای پایه روغن
یکی از مهمترین انواع جوهر چاپ، جوهر های پایه روغن هستند که از لاک، چسب و یک ماده رنگی تشکیل شدهاند. لاک یک نوع روغن گیاهی بوده که به منظور افزایش براقیت بستر خشکشده استفاده میشود. این نوع جوهر ها برای چاپ بر روی لایه های متخلخل مانند کاغذ روکش شده، مقوا و کاغذ ساده مناسب بوده و با جذب سریع خشک میشوند. جوهر های پایه روغنی در کدگذاری و علامتگذاری و همچنین برخی از برنامه های گرافیکی با فرمت گسترده بر روی کاغذ استفاده میشوند.
-
جوهر های مبتنی بر حلال
جوهر های مبتنی بر حلال از یک حلال به عنوان مایع حامل استفاده میکنند. به طور کلی میتوان گفت که حلال نوعی ترکیب آلی فرار است و این مواد از طریق تبخیر خیلی سریع خشک شده و جوهر های حلال بسیار بادوامتر و ارزانتر هستند و دارای پوشش خوبی روی وینیل غیر متخلخل و برخی لایههای هنر گرافیک هستند. جوهرهای مبتنی بر حلال با محیطزیست سازگاری نداشته و این جوهرها با خشک شدن، گازهایی با بوی شدید و سمی را از خود تولید میکند.
رفع این بو ها نیاز به یک سیستم تهویه ویژه داشته اما ماندگاری جوهر های مبتنی بر حلال بسیار بالا بوده که این عمل سبب میشود که این محصول برای چاپ های تابلو های فضای باز و همچنین پوسترها بسیار مناسب باشد.جوهرهای مبتنی بر حلال یکی از مهمترین مرکبهای چاپی بوده و قدرت خورندگی بسیار زیادی داشته و بنابراین به دستگاه های وابسته و هد چاپ مخصوص حلال نیاز خواهد داشت. همچنین جوهر حلال برای هد چاپی اپسون مناسب نمیباشد.
-
جوهر های مبتنی بر آب
در این جوهر ها، مایع حامل آب بوده و از این مرکب ها در چاپ روی لایه های روکش دار استفاده شده که در آن آب به سرعت به درون لایه رفته و رنگ یا رنگدانه به سطح پوشش ثابت میشود تا تصویری بسیار مشخص و واضح را ارائه دهد.
از جوهرهای مبتنی بر آب به صورت کلی در کارهای پارچهای و گرافیکی استفاده شده و در چاپگر های اپسون و رولند نیز استفاده میشوند. جوهر های مبتنی بر آب میزان آلودگی کمی داشته و به محیطزیست آسیبی وارد نمیکنند.
در نتیجه استفاده از این جوهر ها به عنوان راه حلی برای حفظ محیطزیست شناخته میشوند. همچنین این جوهرها کمترین میزان خطر را برای افراد داشته و علاوه بر این بسیار ارزان بوده و میتوانند هزینه های چاپ را به حداقل میزان قابل توجهی کاهش دهند.
تشخیص کیفیت جوهر چاپ
از جمله فاکتورهایی که می توان به کمک آنها از کیفیت مرکب چاپ اطمینان پیدا کرد عبارتنداز:
-
بوی جوهر
جوهر های باکیفیت بالا دارای بوی بسیار ملایم و نسبتا کمتری به نسبت نمونه های مشابه دارد. بوی زیاد و تند نشاندهنده جوهر بی کیفیت بوده و نشاندهنده سالونت زیاد در جوهر است.
-
تاریخ تولید و تاریخ انقضا
در هنگام خرید جوهر چاپ باید حتماً به تاریخ تولید و انقضای آن توجه نمایید. جوهر های چاپ پس از گذشت تاریخ انقضا دیگر قابل مصرف نبوده و به هد دستگاه آسیب جدی وارد میکند.
-
قیمت پایین جوهر
در هنگام خرید جوهر چاپ دقت کنید که جوهر چاپ با سایر مواد مصرفی دیگر در چاپخانه دارای فرق بسیار اساسی میباشد. زیرا مواد مصرفی دیگر در صورت نبود کیفیت به دور انداخته شده و هیچ آسیبی به دستگاه چاپ وارد نمیکنند. ولی جوهر بی کیفیت و ارزان مستقیماً آسیب جدی به دستگاه زده و هزینه های هنگفتی را در پی خواهد داشت. بنابراین در انتخاب جوهر به شدت دقت کرده و جوهر های بی کیفیت با قیمت بسیار پایین را خریداری نکنید.
-
اعتماد به تکنسین دستگاه
بسیاری از تکنیسین های دستگاهها، کارمندان فروشندگان دستگاهها یا جوهر بوده و یا از طریق واسطه نامحسوس فروشنده جوهر واردکننده هستند. مشتریان بیشتر به توصیههای تکنسینها اعتماد کرده و برند های معرفی شده از سوی آنها را خریداری مینمایند. بنابراین دقت کنید که تکنسین های دستگاه چاپ خود را از مراکز بسیار معتبر و شناخته شده انتخاب کرده و جوهر چاپ را از برند ها و مارک های شناختهشده و جهانی خریداری نمایید.
شرکت فبتاک یکی از شرکت های بسیار بزرگ و معتبر در زمینه تولید و ارائه انواع دستگاه چاپ روی پارچه و ملزومات چاپ همچون مرکب سابلیمیشن بوده و همچنین دارای انواع متفاوتی از دستگاه های چاپ متناسب با خواسته مشتریان میباشد. برای کسب اطلاعات بیشتر از طریق صفحه تماس با ما با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
بدون دیدگاه