نگهداری-دستگاه-چاپ-روی-پارچه

تمام دستگاه های مکانیکی که در اطرافمان هستند نیاز به تعمیر و نگهداری دارند. دستگاه چاپ روی پارچه نیز از این قاعده مستثنی نیست. اگر این دستگاه ها را به حال خود رها کنیم بر روی عملکرد و عمر مفید دستگاه تأثیر مستقیم می گذارد. به مجموعه فعالیت هایی که جهت حفظ کیفیت اولیه دستگاه انجام می شود، تعمیر و نگهداری می گویند. این فعالیت ها شامل نظافت دستگاه، سرویس دوره ای، تعویض قطعات مصرفی و… است که در جهت پیشگیری از خرابی و افزایش طول عمر دستگاه های چاپ دیجیتال می شوند.

دستگاه های چاپ پارچه از این قاعده مستثنی نیستند و نیاز به انجام دادن فعالیت هایی جهت حفظ سلامت آن دارند. در این مطلب در مورد راهنمایی نگهداری از دستگاه چاپ روی پارچه صحبت می کنیم و سعی می کنیم شما را در نگهداری از این نوع دستگاه یاری نماییم.

نگهداری از دستگاه چاپ روی پارچه

تمامی دستگاه های الکتریکی و مکانیکی نسبت ‌به شرایطی حساس هستند. اگر در این شرایط این دستگاه ها فعالیت کنند دچار مشکل می شود. اگر نگهداری و سرویس دوره ای این دستگاه ها را مرتب چک کنیم عمر مفید آن ها طولانی تر می شود. برای نگهداری از دستگاه چاپ پارچه چند نکته اساسی وجود دارد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم:

  • حفظ دما و رطوبت مناسب

دستگاه چاپ پارچه در اثر فعالیت، حرارت زیادی از خود تولید می کند، در محیطی که قرار است این دستگاه قرار بگیرد باید نسبت‌ به تهویه هوا توجه ویژه ای شود. وجود تهویه مناسب در اتاقی که دستگاه در آن قرار می گیرد باید به‌ گونه ای باشد تا در فصول گرم سال بتواند گرمای دستگاه را از محیط خارج کند و در فصول سرد سال دستگاه را از سرمای شدید حفظ نماید.

در روش چاپ حرارتی مانند پرس حرارتی و سابلیمیشن طرح ابتدا بر روی کاغذ های مخصوص چاپ می شود. این کاغذ ها به‌ شدت در مقابل تغییرات ناگهانی رطوبت حساس هستند. چنانچه که دستگاه و کاغذ در محیط مرطوب قرار بگیرد، کاغذ فوراً شروع می کند به خم شدن و حالت اولیه خود را از دست می دهد. علت این اتفاق این است که کاغذ سابلیمیشن به گونه ای طراحی شده که بتواند مرکب سابلیمیشن را بر روی خود حفظ کند. چنانچه کاغذ در محیط مرطوب قرار بگیرد به سرعت رطوبت موجود در هوا را جذب کرده و از حالت اولیه و استاندارد خود خارج می شود. این اتفاق برای کاغذ هایی با وزن و گرم پایین زودتر رخ می دهد. چروکی که در کاغذ ایجاد می شود باعث پایین آمدن کیفیت چاپ می شود. در اکثر مواقع این چروک ها باعث می شوند طرح به ‌طور کامل بر روی  پارچه منتقل نشود. پس سعی کنید کاغذ های انتقال را از رطوبت دور نگه دارید.

  • استفاده بهینه از دستگاه چاپ روی پارچه 

شاید برایتان عجیب باشد، اما برای این ‌که دستگاه دچار گرفتگی نشود باید روزانه حداقل یک ‌مرتبه کار کند.

 نکته اگر دستگاه گرفتگی دارد به ‌احتمال زیاد دستگاه مشکل هد گرفتگی را تجربه خواهد کرد.

 اگر این مشکل رخ دهد طرح چاپ‌ شده به ‌صورت نوار های پررنگ و کم ‌رنگ منتقل می شود. دلیل این اتفاق هم خشک شدن مرکب در هد دستگاه است.

معمولاً اغلب دستگاه های چاپ پارچه دارای ویژگی بنام هد کلین هستند. اگر بعد از هر بار استفاده از دستگاه عمل هد کلین را انجام دهید، دچار این مشکل نمی شوید.

اگر دستگاه‌ ویژگی بالا را ندارد جای نگرانی نیست. کافیست مقداری حلال درون کپ بریزید و اجازه دهید چند ساعتی هد بر روی آن قرار بگیرد.

  • انجام نظافت به صورت روزانه

هر روز بعد از پایان ساعت کاری، زمانی را برای تمیز کردن دستگاه خود قرار دهید.

 اگر همین یک مورد را به‌ صورت همیشگی انجام دهید، احتمال بروز مشکل در دستگاه شما به حداقل می رسد.

گرد و غبار و آلودگی بزرگ ‌ترین دشمن دستگاه چاپ پارچه هستند.

اگر به مدت طولانی برروی دستگاه بمانند و به داخل دستگاه نفوذ کنند باعث بروز مشکلات متعدد می شود که برای برطرف کردن آن نیاز به صرف هزینه زیادی دارید.

  • انجام سرویس های دوره ای

شاید به ‌ظاهر دستگاه شما به ‌صورت عادی کار می کند و کیفیت اولیه را داشته باشد، اما اگر این سرویس ها به صورت مرتب انجام نگیرد باعث از کار افتادن کلی دستگاه می شود.

سرویس های دوره ای توسط اپراتور دستگاه و یا متخصص این کار انجام می گیرد. چنانچه اپراتور تجربه این کار را ندارد بهتر است این وظیفه را به متخصص این کار بسپارید.

 معمولاً این سرویس ها به ‌صورت شش‌ ماهه و یا یک‌ ساله انجام می گیرد و چنانچه دستگاه عیب کوچکی داشته باشد برطرف می شود و اجازه نمی دهد مشکل حادتر شود.

  • استفاده از مواد اولیه مرغوب

استفاده از مرکب، کاغذ و پارچه نامرغوب فقط بر روی کیفیت محصول تأثیر نمی گذارد، بلکه سلامت دستگاه را هم به خطر می اندازد.

مرکب نا مرغوب می تواند باعث گرفتگی جریان های انتقال رنگ شود و در ادامه به هد دستگاه که قطعه گران ‌قیمتی است آسیب وارد کند. اگر جنس کاغذ و پارچه مطلوب نباشد به حسگر ها و سنسور دستگاه آسیب جدی وارد می کند که نیاز به تعویض آن ها می شود.

  • توجه به توان مفید دستگاه

 هر دستگاه چاپ پارچه دارای توان و ظرفیتی مشخص است که به‌ صورت متر بر ساعت مشخص می شود. این واحد حداکثر میزان توان دستگاه برای فعالیت را مشخص می کند. چنانچه به‌ جای توجه به این شاخص از دستگاه خارج از توانش کار بکشید دستگاه دچار آسیب می شود. همیشه سعی کنید زمانی را برای استراحت دستگاه در نظر بگیرید و بی ‌وقفه چاپ را انجام ندهید.

میزان ظرفیت تولید کارگاه خود را درنظر داشته باشید و برای هر میزان تولید از دستگاهی متناسب استفاده کنید.

همان ‌طور که می دانید دستگاه چاپ روی پارچه براساس شیوه چاپ دارای مدل ها مختلفی است که اگر هر کدام از این دستگاه ها را در خانه، مغازه، کارگاه و کارخانه خود دارید، سعی کنید استفاده صحیح از آن را بیاموزید.

 همین مورد باعث می شود در نگهداری از آن نیز دیگر دردسر ساز نباشد. اگر از اپراتور استفاده می کنید از قبل مطمئن شوید که تجربه کافی برای این کار را دارد و اگر بی‌تجربه است ابتدا دوره های آموزشی را بگذراند و سپس شروع به فعالیت نمایند.

چنانچه درمورد نگهداری از دستگاه خود سوالی دارید و یا دستگاه شما دچار مشکل شده‌ است می توانید با کارشناسان شرکت فبتاک تماس بگیرید تا شما را راهنمایی نمایند.

اگر قصد سرویس دوره ای دستگاه خود را دارید پرسنل این شرکت می تواند این خدمات را به شما ارائه دهند و در صورت نیاز آموزش های لازم را جهت نگهداری بهتر از این دستگاه به شما ارائه دهند.

2 دیدگاه

  • عرض ادب
    در کل میشه گفت دستگاه های چاپ پارچه دستگاه های حساسی هستند. نگهداری درست و اصولی از این دستگاه ها یا کلا هر دستگاه صنعتی طول عمر اون دستگاه رو زیاد میکنه و احتمال خرابی رو کاهش میده.

    • سلام و وقت بخیر
      بله دوست عزیز کاملاً حق با شماست. با مطالعه این مقاله و توجه به نکات مهم در نگهداری از دستگاه چاپ روی پارچه می توانید عمر مفید این دستگاه را افزایش دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *