دستگاه چاپ پارچه در صنعت

پارچه از جمله موادی است که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. قدیمی ترین وسیله ای که برای پوشش توسط  انسان های کهن از پشم حیوانات تهیه می شد پارچه بود که به هیچ عنوان کارکرد امروزی را ندارد. با گذشت زمان انواع و اقسام پارچه تولید شد که به آن ها پارچه مصنوعی گفته می شود. پارچه در زمینه های بسیار زیادی از زندگی افراد وجود دارد. صنعت پوشاک، دکوراسیون داخلی، مبلمان، تبلیغات و …. از جمله صنایعی هستند که از پارچه در محصولات خود استفاده می کنند.

در گذشته پارچه ها دارای رنگ یکدستی بودند. این پارچه ها در رنگ های سفید، قرمز، سبز ، زرد و … تولید می شد که رنگ آن از مواد موجود در طبیعت گرفته می شد. برخی از رنگ ها مانند رنگ بنفش هم از سنگ های با ارزش گرفته می شد که باعث می شد پارچه های با این رنگ گرانتر از بقیه رنگ ها باشد و به گونه ای رنگ اشرافی محسوب شود.

با توجه به تنوع سلیقه هر یک از مردم، ایجاد تنوع در رنگ و طرح پارچه به یک نیاز تبدیل شده است. همیشه نمی شود برای تولید البسه از تعداد محدود رنگ استفاده کرد، نیاز به تنوع انسان را بر آن داشت که به دنبال راهی برای ایجاد تنوع در رنگ و طرح پارچه باشد.

در سده چهارم قبل از میلاد مسیح اولین چاپ بر روی پارچه در هند توسط ابزاری به نام باسمه انجام گرفت. این روش آغاز راهی بود در جهت شروع یک قدم بزرگ. در حال حاضر با افزایش سطح دانش بشر از ساختار پارچه و پیشرفت تکنولوژی روش های مختلفی جهت چاپ بر روی آن وجود دارد.

یکی از روش های مرسوم و پرکاربرد استفاده از دستگاه های چاپ می باشد. این دستگاه ها در انواع مختلفی وجود دارند که با روش های مختلف می توانند روی پارچه عمل چاپ را انجام دهد. اما کاربرد دستگاه چاپ پارچه در صنعت چیست؟ چه کمکی می تواند به رشد صنایع بکند؟ کدام یک از این نوع دستگاه ها در صنایع استفاده می شود؟

تشریح کاربرد دستگاه چاپ پارچه در صنعت مطلبی طولانی و تخصصی می باشد، در ادامه قصد داریم گوشه ای از کمک این دستگاه ها به برخی از صنایع را شرح دهیم.

دستگاه چاپ پارچه در صنعت

  • انواع روش ها و دستگاه های چاپ پارچه

به طور کلی چاپ روی پارچه به دو روش آنالوگ و دیجیتال صورت میگیرد. در روش آنالوگ که به آن چاپ سیلک نیز گفته می شود رنگ و طرح روی یک اسکرین چاپ میشود و سپس به پارچه منتقل میشود . این روش را میتوان به صورت دستی با دستگاه پیاده سازی کرد. روش چاپ آنالوگ قدیمی تر است و هزینه راه اندازی بالایی دارد و فقط برای چاپ طرح های ساده و در متراژ بالا مقرون به صرفه است. روش چاپ دیجیتال روش جدیدتری است که بسیار موثر تر و کم هزینه تر است. چاپ دیجیتال روی پارچه انواع گوناگونی دارد. چاپ مستقیم روی پارچه و لباس، چاپ روی رول پارچه، چاپ دیجیتال رنگ های اسیدی و انواع چاپ سابلیمیشن از جمله مهم ترین روش های چاپ دیجیتال هستند.

  • دستگاه چاپ پارچه در صنعت نساجی

اولین کاربرد این دستگاه ها در صنعت نساجی است. جایی که پارچه ها تولید و طراحی می شوند. این دستگاه ها توانستند این صنعت را از حالت سنتی خود درآورده و با تکنولوژی روز وفق دهد.

در روش های ابتدایی صنعت نساجی بعد از بافت پارچه، برای رنگ دادن به آن از روش رنگرزی استفاده می شد. روش رنگرزی یا صباغی قدیمی ترین شیوه برای رنگ دادن به پارچه می باشد و قدمت آن به دوره ی هخامنشیان بر میگردد. بدلیل استفاده از مواد شیمیایی مضر مانند آمونیاک در این روش و محدود بودن رنگ نیاز به دستگاهی بود که دوست دار محیط زیست بوده و از طرفی محدودیت رنگ و طراحی بر روی پارچه را از بین ببرد. در حال حاضر در صنایع نساجی پارچه های طرح دار متنوع با رنگ های متفاوتی تولید می شود. در صنعت نساجی به روش های مختلفی پارچه های رنگی و طرح دار را تولید می کنند. روش اول چاپ بر روی پارچه بافته شده است. روش دوم چاپ بر روی کلاف می باشد که ابتدا آن را بصورت پارچه ی کشبافت در آورده و رنگ می کنند و بعد از رنگ پارچه را شکافته و کلاف رنگی برای تولید پارچه رنگی استفاده می شود.

پیشنهاد می شود برای درک بهتر این مطلب مقاله صنعت چاپ پارچه را مطالعه کنید.

  • دستگاه چاپ پارچه در صنعت مد و فشن

اگر بخواهیم صنعتی را نام ببریم که  استفاد از تکنیک چاپ پارچه باعث بوجود آمدن انقلاب در آن شد، بدون شک میتوان به صنعت مد و فشن اشاره کرد. در حال حاضر اگر درب کمد لباس خود را باز کنید انواع و اقسام لباس های رنگی و طرح دار وجود دارد، طرح های موجود بر روی پارچه لباس های شما با استفاده از دستگاه چاپ بر روی پارچه حک شده است. در ادامه به بررسی کاربرد دستگاه چاپ پارچه در صنعت مد و فشن می پردازیم.

جهت اشاره به روش سنتی چاپ، می توان قدمت این روش را به دوران مصر باستان نسبت داد، اما بیشتر هدف ما روش نوین چاپ می باشد که به آن چاپ دیجیتال گفته می شود.

در قرن 19 با گرم شدن صنعت مد و فشن در اروپا و آمریکا جای خالی پارچه های طرح دار و رنگی بسیار مشهود بود. در اواسط قرن 19بود که هنرمدان آمریکایی اولین چاپ بر روی پارچه به روش سیلک را معرفی کردند و باعث شروع جنبش چاپ بر روی پارچه شد. داشتن رنگ درخشان و زیبا باعث استقبال عموم مردم از این نوع پارچه شد.اما بدلیل هزینه بالای شابلون سازی، محدود بودن طرح و … طراحان را برآن داشت که به فکر روش دیگری برای چاپ باشند. با بالاتر رفتن اطلاعات صنعتگران در مورد چاپ پارچه و افزایش تکنولوژی، انواع روش های چاپ دیجیتال بر روی پارچه بوجود آمد. در حال حاضر روش های مختلفی از جمله چاپ مستقیم، حرارتی، چاپ سابلیمیشن و … وجود دارد که بسته به جنس و تیراژ تولید مورد استفاده قرار می گیرد.

مزایای استفاده از دستگاه چاپ بر روی پارچه در صنعت مد و فشن

  1. قابلیت شخصی سازی محصولات و چاپ طرح های پیچیده و دلخواه
  2. عدم محدودیت استفاده از رنگ در طرح مورد نظر
  3. افزایش کیفیت نقش و نگاره ها بر روی پارچه
  4. کمتر شدن هزینه چاپ نسبت به روش های سنتی چاپ

موارد بالا جزء مهمترین مزایای دستگاه های چاپ دیجیتال می باشد، اگر بخواهیم می توانیم موارد بسیاری دیگر به آن اضافه کنیم. در حال حاضر روش سابلیمیشن جزو با کیفیت ترین و بروز ترین روش چاپ می باشد که بدلیل داشتن کیفیت چاپ بسیار بالا و ماندگاری فوق العاده در صنعت مد و فشن مورد استفاده قرار می گیرد. البته روش های چاپ مستقیم و حرارتی هم نسبت به تیراژ تولید استفاده می شود.

صنعت بعدی که دستگاه های چاپ پارچه سود برده صنعت تزئینات داخلی می باشد. بدلیل وسیع بودن سطح فعالیت این صنعت دستگاه های چاپ پارچه بخوبی توانسته جای خود را در این صنعت باز کند.

  • دستگاه چاپ پارچه در صنعت تزئینات داخلی

امروزه در هر خانه ای پارچه های طرح دار رنگی بسیاری در غالب وسایل مختلف وجود دارد. این وسایل مختلف باعث گسترش این صنعت شده است. پرده، کوسن، ست پارچه ای آشپرخانه، رومیزی و … از جمله وسایل تزئینات داخلی می باشد. همانطور که میدانید تمام این وسایل ها با پارچه تولید شده است. تولید کنندگان به دلیل اینکه بتوانند سلیقه های مختف جامعه را پوشش دهند، لازم است از طرح های مختلف در تولیدات خود استفاده کنند. در حال حاضر برای ایجاد طرح مختلف بر روی پارچه، بهترین روش دستگاه های چاپ پارچه می باشد.

مزایای دستگاه چاپ بر روی پارچه در صنعت تزئینات داخلی

  1. با استفاده از یک دستگاه طیف وسیعی از محصولات تولید می شود.
  2. سرعت تولید با استفاده از این دستگاه افزایش پیدا می کند.
  3. با ایجاد طرح های متنوع سلایق مختلفی را تحت تأثیر قرار می دهد.

در تمامی صنایع برای از دست ندادن مشتریان باید با نیاز جامعه آن صنعت هم بروز شود. در حال حاضر استفاده از پارچه های رنگی در صنایع مختلف بدلیل نیاز جامعه به تنوع ضروری می باشد. روش ها سنتی برای چاپ هنوز مورد استفاده قرار می گیرد اما بدلیل طرح های ساده و کم کیفیت آن استقبال خوبی دیگر از آن ها نمی شود. چاپ بر روی ساک های پارچه ای دستی جهت تبلیغات از این دست ایده های جدید است که برای اجرای آن نیاز به دستگاه چاپ بر روی پارچه دارید.

چنانچه نیاز به اطلاعات بیشتر در مورد کاربرد دستگاه چاپ پارچه در صنعت را دارید با کارشناسان شرکت فبتاک تماس حاصل نموده و مشاوران این مجموعه پاسخگو و راهنمای شما عزیزان هستند .

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *