چاپ دیجیتال روی پارچه با استفاده از انواع دستگاه چاپ پارچه با مرکب های متناسب با آن چندین سال است که از محبوبیت خاصی برخوردار است و هر ساله به طرفداران آن افزوده می شود. این فناوری چاپ روی انوع پارچه تکنیکی دقیق است که امکان چاپ طراحی های مختلف و عکس های گرافیکی را به سادگی میسر ساخته است. یکی از مهمترین و ابتدایی ترین مراحل در چاپ روی پارچه و محصولات آماده با استفاده از دستگاه، مرحله آماده سازی طرح چاپی روی پارچه است. باید بدانید که طرحی که قرار است بر روی پارچه چاپ شود دارای پارامتر هایی است که باید برای همخوانی با دستگاه چاپی که از فرمت و فایل خاصی پشتیبانی می کند، هماهنگ شود.
در ادامه این مقاله برآنیم نکات و مراحل انجام آن را برای ارائه دهیم. در صروت تمایل همراه ما باشید.
آموزش قدم به قدم آماده سازی طرح چاپی روی پارچه
پیش از هر چیز باید محصول خود را در نظر داشته باشید و ببینید که روی چه محصولی قرار است چاپ انجام دهید و طرح خود را متناسب با آن انتخاب کنید. به عنوان مثال در طراحی رول پارچه اغلب از پترن ها و اشکالی استفاده می شود که قابلیت تکرار پذیری دارند. در حالی که چاپ روی تیشرت و یک تک محصول آماده می تواند گزینه های طراحی متفاوتی داشته باشد.
در هر صورت انتخاب طراحی، بسته به محصول نهایی و کمی ذوق و سلیقه برای هر شخص متفاوت است.
طراحی الگو
الگوی طراحی را چه خودتان آماده کنید و چه از طراحی های گرافیکی آماده موجود در اینترنت استفاده کنید قابلیت چاپ روی هر اندازه از پارچه را دارد. تنها نکته قابل توجه این قسمت همان است که پیش از این نیز اشاره شد، یعنی الگوی طراحی باید دارای لبه های منطبق باشد تا در هنگام چاپ درز و پیوند قابل مشاهده ای در آن نمایان نباشد.
توجه کنید که طرح انتخابی به صورت افقی و عمودی بر روی پارچه به صورت تکراری چاپ می شود و این موضوع اهمیت لبه های مطبق را نشان می دهد.
برای طراحی الگو، از برنامه های ویرایش گرافیک برداری مانند Adobe Illustrator یا Corel Draw، Photoshop، Procreate، Clip Studio Paint یا حتی Canva می توانید، استفاده کنید.
فرمت مناسب
برای بهترین نتیجه چاپ، یک فایل گرافیکی باید با فرمت TIFF خروجی گرفته شود.
ممکن است طرحی که دارید با فرمت JPG و یا PN باشد. اما باید در برنامه های ذکر شده فرمت آن را به TIFF تغییر دهید و سپس ذخیره کنید. فرمت TIFF یک فایل با لایه باز است. حجم و اندازه این فرمت اغلب زیاد است. توجه کنید که حداکثر اندازه قابل قبول برای چاپ نباید بیشتر از 25 مگابایت باشد.
برای کم کردن حجم آن در گزینه های ذخیره سازی فایل تیف فشرده سازی LZW را فعال کنید تا فایل به صورت بدون لایه ذخیره شود و این به کاهش حجم فایل کمک می کند.
ابعاد فایل یا همان طرح نمی تواند از 10000×10000 پیکسل بیشتر باشد.
همچنین لازم است توجه کنید که شما باید رنگ را در پالت CMYK ذخیره کنید. نمایه رنگی که چاپگر با آن کار می کند CMYK است در صورتی که مایه رنگی که طرح گرافیکی که در مانیتور می بینید RGB است.
مقاله ساختار رنگ در چاپ پارچه به صورت کامل به بررسی این موضوع پرداخته است.
رزولوشن عکس
رزولوشن به معنای وضوح تصویر است. فایل های چاپی دارای رزولوشن حداقل 150 dpi و حداکثر 300 dpi باید باشد.
Dpi به معنای نقطه در هر اینچ است و هر اینچ 2.54 سانتی متر است.
ابعاد فایل
ابعاد فایل نیز به همان اندازه رزولوشن دارای اهمیت است. برای درک بهتر این موضوع اینگونه باید بیان کرد که فایل عکس شما در برنامه طراحی و در مانیتور برحسب پیکسل است، در حالیکه به صورت سانتی متر چاپ می شود. برای پی بردن به این موضوع که طرح با چه ابعادی روی پارچه چاپ می شود طبق فرمول زیر می توان آن را به دست آورد.
(2.54×رزولوشن)/اندازه طرح
این مثال را در نظر بگیرید. اگر اندازه طرح شما در کامپیوتر شما دارای ابعاد 8000×6000 پیکسل است آنگاه طبق فرمول بالا با ابعاد 472×354 سانتی متر چاپ خواهد شد.
با استفاده از برنامه های ادیت عکس می توانید رنگ ها، نور، غلظت رنگ ها را در طرح مد نظرتان تغییر دهید تا مطابق با آن چیزی شود که در ذهنتان دارید.
فناوری چاپ دیجیتال امکانات چاپ زیادی را فراهم می کند. به این ترتیب، می توانید هر الگوی دلخواه حتی پیچیده ترین آن ها را چاپ کنید.
هر گونه الگو چه توسط خودتان طراحی شده باشد و یا از کاتالوگ انتخاب شده باشد در حالی که به خوبی با ملاحظات چاپ عکس با دستگاه، اشباع رنگ مناسب و بالاترین کیفیت چاپ باشد نتیجه ای عالی دربرخواهد داشت.
آماده سازی طرح چاپی روی پارچه تنها نیازمند شناخت نسبت به برنامه های طراحی و شناخت خود دستگاه چاپ و پارامترهای لازم آن و کمی تجربه است. چنانچه خودتان زمان کافی برای یادگیری تمامی مراحل طراحی را ندارید همیشه می توانید از یک طراح گرافیکی برای پروژه های چاپی خود کمک بگیرید.
باید بدانید که کیفیت و نتیجه چاپ همیشه به طراحی و پارامترهای آن مربوط نمی شود. درست است که طراحی اصولی مهمترین بخش از یک فرآیند چاپ است اما همه چیز نیست.
انجام یک چاپ با کیفیت در گرو کیفیت دستگاه و ملزومات آن همچون دستگاه چاپ پارچه و مرکب مصرفی و در چاپ سابلیمیشن کیفیت کاغذ سابلیمیشن است.
چنانچه قصد ورود به این حوزه را دارید و برای خرید دستگاه چاپ روی پارچه به دنبال یک فروشنده برتر هستید می توانید با کارشناسان فروش شرکت فبتاک در تماس باشید.
فبتاک برترین عرضه کننده انواع دستگاه ها و پرینترهای مخصوص چاپ روی پارچه است که تمامی محصولات خود را با گارانتی به فروش می رساند. جهت کسب اطلاعات بیشتر با مشاورین این شرکت در تماس باشید.
بدون دیدگاه