کنترل رطوبت در صنعت چاپ

یکی از مهم‌ ترین نکات و رعایت آن در صنعت چاپ، کنترل رطوبت محیط و ثابت نگه‌ داشتن آن و جلوگیری از نوسانات رطوبت می‌ باشد. همان‌ طور که می‌ دانید الیاف کاغذ رطوبت را از محیط اطراف به خود جذب کرده و این رطوبت می‌ تواند ساختار فیزیکی کاغذ را دچار تغییر نموده و در نهایت کیفیت کلی چاپ را بسیار کاهش دهد. صنعت چاپ نیز از جمله مهم‌ ترین صنایع امروزی محسوب شده و عملکرد اصلی آن با استفاده از انواع کاغذ، پارچه و تجهیزات و ماشین‌ آلات چاپی می‌ باشد. افزایش و یا کاهش رطوبت در صنعت چاپ، می‌ تواند علاوه‌ بر ایجاد اختلال در ماشین‌ آلات چاپی، متریال‌ های چاپی را نیز تحت تأثیر قرار داده و سبب افت کیفیت چاپ شود. در زمینه کنترل رطوبت در صنعت چاپ نیز از تجهیزات و روش‌ های گوناگونی به‌ کار برده می‌ شود که در ادامه به بررسی آن‌ ها خواهیم پرداخت.

اثر رطوبت در صنعت چاپ

کنترل رطوبت در صنعت چاپ، یک نکته بسیار مهم و حائز اهمیت برای ارائه‌ دهندگان تولیدات چاپی می‌ باشد. سطوح نا مناسب رطوبت می‌ تواند مشکلات بسیار زیادی را در محیط داخلی صنایع چاپی به وجود آورده و در حالت ایده‌آل نیز محیط های چاپ دیجیتال باید سطح رطوبت نسبی حداقل ۵۰ تا ۵۵ درصد را حفظ نمایند. حفظ رطوبت و ثابت نگه داشتن آن در محیط‌ های پرس و انجام چاپ‌ های دیجیتال، در عملکرد دستگاه و بستر بسیار تأثیر گذار بوده و می‌ تواند علاوه بر افزایش عمر هد های دستگاه‌ های چاپی، کیفیت کار را نیز بسیار افزایش داده و محیط کاری مناسبی را نیز برای کارکنان فراهم آورد. همچنین درصد مناسب رطوبت در محیط، بر سطح کاغذ و جداسازی جوهر از آن و عملکرد مدار بسیار تأثیرگذار است و کاهش بیش‌ از حد رطوبت در محیط چاپی نیز می‌ تواند سبب مشکلاتی چون پیچش کاغذ، از کار افتادن چاپگر، شکستگی وب و غیره شود.

دستگاه چاپ پارچه

رطوبت چگونه بر چاپگر ها تأثیر می‌ گذارد؟

افزایش رطوبت در صنعت چاپ و تمایل کاغذ به جذب آب، می‌ تواند بر عملکرد چاپگر ها بسیار تأثیر گذار باشد. همچنین وجود رطوبت در محیط و اثرات آن، با توجه به نوع چاپگر و کاغذ بسیار متفاوت است و در کیفیت چاپ بر روی تمامی متریال ها همچون انواع پارچه تاثیرگذار می باشد.

افزایش رطوبت در محیط

زمانی‌ که یک دستگاه چاپگر همانند دستگاه سابلیمیشن در محیطی با رطوبت بالا قرار می‌ گیرد، رطوبت می‌ تواند کاغذ چاپی را مخدوش و یا آن را موج‌ دار و تابیده کند. موج‌ دار شدن کاغذ، عملکرد دستگاه چاپ را مختل کرده و سبب گیر کردن کاغذ در دستگاه می‌ شود. همچنین این موضوع سبب ایجاد لکه و رگه در طول فرآیند چاپ بر روی کاغذ شده و در نهایت کیفیت چاپ را بسیار کاهش می‌ دهد. از دیگر مشکلات رطوبت بالا در صنعت چاپ نیز می‌ توان به چسبیده شدن کاغذ های چاپی به یکدیگر، جدا شدن جوهر از کاغذ، باقی ماندن لکه بر روی کاغذ، عدم انتقال کامل تصویر بر روی کاغذ و غیره اشاره نمود.

کاهش رطوبت در محیط

زمانی‌ که رطوبت در فضای اطراف چاپگر به‌ شدت کاهش می‌ یابد، ورق‌ های کاغذ خشک که مستعد الکتریسیته ساکن هستند، در هنگام عبور از دستگاه برای چاپ، در چاپگر گیر کرده و سبب آسیب به دستگاه چاپی نیز خواهند شد. همچنین کاهش رطوبت در محیط می‌ تواند سبب خشک شدن جوهر و گرفتگی آن در دستگاه چاپ شده و متن و تصویر چاپی نیز دارای نمای محو و جمع شدگی بر روی کاغذ داشته باشد.


اینجا بخوانید: رطوبت و تأثیر آن بر کاغذ و چاپ سابلیمیشن

 

کنترل رطوبت در صنعت چاپ

با توجه به توضیحات ارائه‌ شده در این مقاله در رابطه با اهمیت کنترل رطوبت در صنعت چاپ، می‌ توان دریافت که وجود رطوبت نسبی در محیط چاپی در کیفیت چاپ نهایی تأثیر  بسزایی داشته و علاوه‌ بر حفظ مواد اولیه همچون کاغذ های چاپی، می‌ تواند طول عمر و دوام تجهیزات و دستگاه‌ های چاپی را نیز افزایش دهد. جهت کنترل رطوبت در صنعت چاپ نیز از روش‌ ها و تجهیزات گوناگونی استفاده می‌ شود که از جمله آن‌ ها می‌ توان به استفاده از انواع سیستم‌ های تهویه و مرطوب کننده، دستگاه های رطوبت ساز، باز کردن پنجره، در و راهرو ها و غیره اشاره نمود.

به‌ طور کلی نیز رطوبت مناسب در  صنعت چاپ، حدود ۵۵ تا ۶۰ درصد است و میانگین دمای هوا نیز ۲۳ درجه سانتی‌ گراد می‌ باشد.

در پایان

شرکت فبتاک از سال ۱۳۹۶، فعالیت رسمی خود را در زمینه ارائه انواع دستگاه‌ ها و ماشین‌ آلات چاپی آغاز نموده و اکنون نیز محصولات خود را در کیفیت‌ های بسیار بالا به مشتریان عرضه می‌ کند. از جمله محصولات با کیفیت این مجموعه نیز می‌ توان به کلندر سابلیمیشن، پرس حرارتی، پرینتر سابلیمیشن و غیره اشاره نمود.

مشتریان عزیز می‌ توانند جهت اطلاع از قیمت و دریافت راهنمایی‌ ها و مشاوره‌ های لازم برای خرید هر یک از محصولات این مجموعه، با شرکت فبتاک تماس حاصل نموده و اطلاعات لازم را از کارشناسان این مجموعه دریافت نمایند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *