تجهیزات چاپ روی پارچه

تجهیزات مورد نیاز جهت راه‌ اندازی کارگاه چاپ پارچه وابسته به روش چاپ است. چاپ برروی پارچه یکی از مشاغلی است که امروزه به دلیل سودآوری مناسب با استقبال خوبی روبرو شده ‌است. اگر شما هم قصد دارید در این حوزه فعالیت کنید، ما این مطلب را برای شما در نظر گرفتیم تا قبل‌ از شروع فعالیت خود اطلاعات خوبی در مورد تچهیزات چاپ روی پارچه کسب کنید.

تجهیزاتی که برای چاپ روی پارچه استفاده می‌شود مستقیماً با روش چاپی که می خواهید با آن محصولات خود را تولید کنید رابطه دارد. چاپ بر روی پارچه با روش‌های مختلفی مانند روشهای چاپ دستی مانند چاپ سیلک و… انجام می شود. این روش های سنتی اغلب به دلیل مشقت و سختی و تعداد محدود تولید، محدودیت در طراحی و سایر مشکلات به تدریج کنار گذاشته شده اند و جای خود را به روشهای چاپ دیجیتال داده اند.

با ظهور دستگاه چاپ روی پارچه که قادر هستند برروی طیف وسیعی از اقلام و انواع منسوجات چاپ دقیق و با کیفیت و کاملاً اتوماتیک را ارائه دهند می توان به تیراژ تولید بالایی در روز دست یافت. به همین دلیل اکثر کارگاه های طراحی و چاپ پارچه از پرینترهای سابلیمیشن و چاپگر جوهرافشان برای چاپ و تولید انواع رول پارچه و پوشاک آماده همچون تی شرت، هودی، روسری و… ، محصولات ورزشی، چاپ پرده، کالای خواب، فرش و بسیاری از منسوجات دیگر استفاده می کنند.

دستگاه های مورد نیاز برای ورود به بازار چاپ  پارچه

به دلیل این‌که در حال حاضر متداول ترین و باکیفیت‌ ترین روش چاپ روی پارچه، چاپ سابلیمیشن است در این قسمت مواردی که برای ورود به دنیای چاپ و راه اندازی یک بیزینس چاپ با سودآوری عالی را معرفی می کنیم. چاپ سابلیمیشن یک چاپ چند مرحله ای است که البته اصلاً پیچیده نیست. برای انجام آن نیاز است که موارد زیر را تهیه کنید.

  • دستگاه چاپ پارچه

پرینتر سابلیمیشن اصلی ترین  دستگاه برای چاپ روی پارچه است که باید برای راه اندازی کارگاه آن را تهیه کنید. چاپگرهای سابلیمیشن توانایی چاپ  برروی طیف وسیعی از انواع پارچه های پلی استری را که در بازار موجود است را دارند. روش کار این دستگاه به این گونه است که هر طرح گرافیکی که به آن ارسال شود را با دقت و کیفیت عالی برروی کاغذ سابلیمیشن چاپ می کند.

 تفاوتی که این دستگاه با چاپگرهای دیگر دارد، در نوع رنگ، تکنولوژی چاپ و… است. این دستگاه‌ها در مدل‌های دو، چهار، شش و هشت هد وجود دارد و متناسب با نوع محصول، با عرض‌ های متفاوتی طراحی شده اند. حال باید با توجه به اندازه محصول و تیراژ تولید خود، مناسب‌ ترین دستگاه را انتخاب کنید.

  • مرکب

چاپ سابلیمیشن از تکنولوژی بر پایه تصعید استفاده می‌کند و لازم است جوهری که در این روش استفاده می‌شود قابلیت این پدیده طبیعی را داشته باشد. مرکب سابلیمیشن که به محفظه های دستگاه اضافه می شود برروی کاغذ اسپری می شود و طرح برروی این کاغذ مخصوص نقش می بندد تا آماده انتقال برروی پارچه در مرحله دیگر شود.

مرکب پس از انتقال برروی کاغذ به صورت جامد در می آید و خشک می شود تا در نهایت به پارچه منتقل شود.

  • کاغذ چاپ

در روش چاپ سابلیمیشن ابتدا طرح بر روی کاغذ مخصوص بنام کاغذ سابلیمیشن چاپ می‌شود و بعد از آن طرح روی کاغذ بر روی پارچه منتقل می‌شود. جنس این کاغذ مخصوص است به گونه ای که جوهر برروی آن خشک شده و پس از آن آماده است تا نقشه چاپ را به روی پارچه منتقل کند.

  • پرس حرارتی یا کلندر

 برای انتقال طرح از روی کاغذ سابلیمیشن بر روی پارچه از حرارت استفاده می‌شود. دستگاه پرس حرارتی به مانند یک اتو با اعمال فشار و گرمای مناسب در مدت زمان معینی به کاغذ، طرح را برروی پارچه منتقل می کند.

بسته به نوع و اندازه محصول دو دستگاه متفاوت می‌توانید استفاده کنید. اگر اندازه محصولات کوچک است (مانند هودی، تی‌شرت و…) باید از پرس حرارتی استفاده شود. تک‌ تک محصولات به‌صورت خام با کاغذ سابلیمیشن درون پرس قرار می‌گیرند و بعد از اتمام حرارت دهی طرح بر روی محصول چاپ می‌شود. اما اگر اندازه محصولات مانند پارچه پرده‌ای، پارچه مبلی و… بزرگ و به صورت یکپارچه و رولی باشد باید از کلندر سابلیمیشن استفاده کرد. این دستگاه با غلطک هایی که بر روی آن قرار دارد عمل حرارت دهی را به کاغذ  را انجام می‌دهد و تحت فشار پارچه و کاغذ به یکدیگر باعث انتقال طرح می‌شود.

  • فضای کارگاه

پس از آنکه تجهیزات مورد نظر خود را تهیه کردی باید به فکر فضای مناسب برای کارگاه باشید. ابعاد کارگاه بستگی به تولید شما دارد. اگر قصد دارید محصولاتی با ابعاد بزرگ مانند پارچه پرده‌ای، پارچه مبلی و..‌. تولید کنید نیازمند فضای بیشتر و برای محصولاتی مانند تی‌شرت، هودی و این‌گونه محصولات کوچک فضای کمتری مورد نیاز است.

چیزی که مهم است این است که فضای کارگاه باید در مقابل رطوبت و تغییرات ناگهانی دما مصون باشد زیرا این عوامل بر روی کاغذ سابلیمیشن تاثیر مخرب خواهد گذاشت.

  • رایانه و نرم‌ افزار

مورد بعدی که باید در این کارگاه تعبیه شود رایانه یا کامپیوتر است. نرم‌افزار مخصوصی بر روی این کامپیوتر نصب می‌شود و برای طراحی طرح و انتقال آن به دستگاه چاپ مورد استفاده قرار می‌گیرد.این دستگاه نیازمند قطعات خاص و پیشرفته‌ای نیست و باید با نوع چاپگر همخوانی داشته باشد. البته برای اینکه طرح خود را آماده کنید هم می توانید از یک طراح گرافیکی که تخصص کافی کار با نرم افزارهای طراحی را داشته باشد کمک بخواهید و یا اینکه این مرحله را برون سپاری کنید.

پس همان‌طور که مشاهده کردید برای راه‌اندازی یک کارگاه چاپ روی پارچه ما به چاپگر، جوهر و کاغذ سابلیمیشن، پرس حرارتی و یا کلندر نیاز داریم اما برای تهیه دستگاه لازم است از متخصصین و کارشناسان در این حوزه مشورت بگیر تا بهترین دستگاه را انتخاب کنید.

البته باید توجه کنید که جهت چاپ روی پارچه هایی با الیاف طبیعی مانند کتان، پشم و… نیاز به چاپگرهای جوهر افشان دارید اما اگر متریال پارچه ترکیبی از 60 درصد پلی استر باشد در این صورت سابلیمیشن توصیه می شود.

خرید تجهیزات کارگاه چاپ پارچه

دستگاه های چاپ توسط برندهای مختلفی در سراسر دنیا تولید می شود که هرکدام کیفیت های متفاوت و انواع مختلفی را ارائه می دهند. اغلب دستگاه های چاپ در کشورمان وارداتی هستند و برای تهیه این تجهیزات مراکز مختلفی در سراسر کشور وجود دارد. همیشه سعی کنید از مراکز معتبر این تجهیزات را تهیه کنید و قبل‌از آن با افراد مطلع مشورت‌های لازم را انجام دهید.

شرکت فبتاک به پشتوانه 20 سال سابقه شرکت مادر خود نوین تاک، اقدام به فروش فوق العاده انواع دستگاه چاپ پارچه نموده است و آماده همکاری با تولید کنندگان گرامی است. برای کسب  اطلاعات بیشتر و خرید دستگاه چاپ روی پارچه و مشاوره با کارشناسان مجموعه از طریق صفحه تماس با ما در ارتباط باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *