مقایسه چاپ DTF و سابلیمیشن

امروزه صنعت چاپ نسبت‌ به زمان‌ های گذشته، دچار تغییر و تحولات بسیار چشمگیری شده و از تجهیزات و ماشین‌ آلات بسیار گوناگونی جهت انجام انواع چاپ بر روی متریال‌ های گوناگون استفاده می‌ شود. در زمانی نه‌ چندان دور استفاده از طرح‌ های شلوغ و همچنین رنگ‌ های مختلف در چاپ امکان‌ پذیر نبوده و تنها متریال‌ های بسیار انگشت‌ شماری برای انتقال طرح بر روی آن‌ ها استفاده می‌ شد. اما به دلیل پیشرفت صنعت چاپ، امکان استفاده از طرح‌ های بسیار پیچیده و دارای رنگ‌ های بسیار متفاوت بر روی انواع متریال ها همچون پارچه، چوب، شیشه، سرامیک، فلز و غیره وجود داشته و همچنین سرعت انجام چاپ نیز بسیار افزایش یافته است. در صنعت چاپ امروزی از روش‌ های گوناگونی جهت انتقال طرح استفاده می‌ شود که از جمله آن‌ ها می‌ توان به چاپ DTF و همچنین چاپ سابلیمیشن اشاره نمود. در این مقاله نیز ما قصد داریم تا به مقایسه چاپ DTF و سابلیمیشن پرداخته و تفاوت‌ های میان آن‌ ها را بررسی کنیم. بنابراین بهتر است ابتدا با هر یک از این روش‌ ها به‌ طور مجزا آشنا شده و سپس آن‌ ها را با یکدیگر مقایسه نماییم. پس در ادامه مطالب با ما همراه باشید.

چاپ DTF چیست؟

چاپ DTF به‌ معنای DIRECT TO FILM بوده و به چاپی گفته می‌ شود که به‌ طور مستقیم طرح را بر روی یک برگه منتقل کرده و سپس آن را بر روی پارچه چاپ می‌ نماید. در چاپ به روش DTF نیز از تجهیزات و وسایل گوناگونی استفاده می‌ شود که از جمله آن‌ ها می‌ توان به نرم ‌افزار ریپ، پرینتر جوهر افشان، رول فیلم انتقال، پودر مخصوص و جوهر اشاره نمود. چاپ DTF، یکی از روش‌ های بسیار نوین در صنعت چاپ امروزی به شمار رفته و به‌ طور معمول از آن جهت ایجاد طرح‌ های مختلف بر روی انواع محصولات پارچه‌ ای همچون تی ‌شرت‌ ها استفاده می‌ شود. استفاده از روش DTF نیز همچون سایر روش‌ های چاپی از مزایا و معایب متفاوتی برخوردار است که در ادامه به آن‌ ها خواهیم پرداخت.

مزایا چاپ DTF

از جمله مزایای چاپ DTF می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • استفاده از این روش جهت چاپ طرح‌ های گوناگون بر روی انواع پارچه هیچ‌ گونه محدودیتی نداشته و می‌ توان از انواع پارچه‌ های پنبه ‌ای، پلی استر، ابریشمی، نخی، الیاف مصنوعی در رنگ‌ های روشن و تیره استفاده نمود.
  • استفاده از روش DTF برای چاپ نیاز به سرمایه بالایی نداشته و بسیار مقرون‌ به‌ صرفه است.
  • در این روش بر خلاف سایر روش‌ های چاپی مانند سابلیمیشن، می‌ توان از جوهر رنگ سفید به‌ تنهایی جهت انتقال طرح بر روی پارچه‌ های تیره استفاده نمود.
  • در چاپ دی تی اف می‌ توان انواع شکل ها و آرم‌ ها را بر روی کلاه، دستکش، تی‌ شرت، لباس و غیره انتقال داد.
  • طرح‌ هایی که توسط روش DTF بر روی پارچه چاپ می‌ شوند، از ماندگاری بسیار بالایی برخوردار بوده و در حین شستشو دچار تغییر رنگ و پوسته پوسته شدن نخواهند شد.
  • در این روش از چاپ، پارچه‌ مورد نظر نیازی به آماده‌ سازی توسط کوتینگ نداشته و چاپ به پشت پارچه نفوذ نکرده و سبب ایجاد حساسیت نخواهد شد.

معایب چاپ DTF

از جمله معایب چاپ DTF می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • یکی از مهم‌ ترین معایب استفاده از چاپ DTF، این است که هزینه صرف شده برای چاپ در تیراژ بالا در مقایسه با هزینه صرف شده برای چاپ در تیراژ پایین تفاوت چندانی با یکدیگر نداشته و به‌ طور کلی می‌ توان گفت که چاپ به روش DTF از قیمت بالاتری برخوردار است.
  • یکی دیگر از معایب استفاده از روش DTF نیز محدودیت در ابعاد چاپی است که تنها طرح‌ های دارای ابعاد ۳۵ سانتی ‌متر و در روش‌ های صنعتی ابعادی تا حداکثر عرض ۶۰ سانتی‌ متر را می‌ توان استفاده نمود.

چاپ سابلیمیشن چیست؟

چاپ سابلیمیشن یا تصعید نیز یکی دیگر از جدید ترین و نوین‌ ترین روش‌ ها در صنعت چاپ امروزی بوده و جهت انتقال طرح مورد نظر بر روی متریال نیاز به تجهیزاتی چون پرینتر مخصوص سابلیمیشن، جوهر سابلیمیشن، کاغذ ترانسفر و دستگاه پرس خواهد داشت. روش عملکرد دستگاه سابلیمیشن به این صورت است که ابتدا طرح مورد نظر توسط پرینتر بر روی کاغذ سابلیمیشن انتقال یافته و سپس توسط روش تصعید و تبدیل مستقیم جوهر از جامد به گاز، در حرارت و فشار بسیار بالا طرح بر روی سطح متریال منتقل شده و رنگ به بافت رویی آن نفوذ کرده و چاپی با کیفیت و دوام بسیار بالا انجام می‌ شود.

مزایای چاپ سابلیمیشن

از مزایای چاپ سابلیمیشن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • هزینه استفاده از این روش نسبت‌ به سایر روش‌ های چاپی بسیار پایین و مقرون‌ به‌ صرفه است.
  • طرح چاپ شده در این روش از ماندگاری و دوام بسیار بالایی برخوردار بوده و در اثر شستشو دچار ترک خوردگی و تغییر رنگ نخواهد شد.
  • طرح‌ های چاپی در روش سابلیمیشن از انعطاف‌ پذیری و کیفیت مناسبی برخوردار هستند.

معایب چاپ سابلیمیشن

در ارتباط با معایب این روش چاپی می توان به موارد زیر اشاره کرد: 

  • در این روش از چاپ امکان استفاده از انواع جنس های پارچه امکان‌ پذیر نبوده و تنها می‌ توان از پارچه‌ های پلی استر و یا الیاف مصنوعی استفاده نمود.
  • در چاپ سابلیمیشن استفاده از پارچه هایی که دارای رنگ‌ های تیره هستند امکان‌ پذیر نخواهد بود.
  • عمق نفوذ رنگ در چاپ سابلیمیشن بسیار پایین بوده و تنها بر روی سطح رویی آن باقی می‌ ماند.

اینجا بخوانید: سؤالات متدوال در چاپ سابلیمیشن

مقایسه چاپ DTF و سابلیمیشن

مقایسه چاپ DTF و سابلیمیشن را می توان از جهات مختلفی انجام داد. از جمله:

  • جنس پارچه

یکی از مهم‌ ترین تفاوت‌ های موجود میان چاپ DTF و چاپ سابلیمیشن، استفاده از انواع پارچه در این ۲ روش است. در واقع با توجه به توضیحات ارائه‌ شده در این مقاله می‌ توان گفت که در چاپ DTF هیچ‌ گونه محدودیتی در استفاده از پارچه برای انتقال طرح وجود نداشته اما در چاپ سابلیمیشن، تنها می‌ توان از پارچه‌ های پلی استر و دارای الیاف مصنوعی جهت انتقال طرح استفاده نمود.

  • دوام طرح

ماندگاری و دوام طرح‌ های چاپ شده در روش DTF نسبت‌ به سایر روش‌ های چاپی همچون سابلیمیشن بسیار بالاتر است.

  • رنگ پارچه

در روش DTF امکان استفاده از پارچه‌ هایی در رنگ‌ های تیره امکان‌ پذیر بوده اما در روش سابلیمیشن، نمی ‌توان از پارچه‌ های مشکی و یا دارای رنگ‌ های تیره استفاده نمود.

  • چاپ طرح های سفید

در چاپ سابلیمیشن امکان استفاده از طرح‌ هایی که دارای تنها رنگ سفید هستند وجود نداشته اما در چاپ DTF امکان‌ پذیر است.

با توجه به توضیحات ارائه‌ شده و تشریح مقایسه چاپ DTF و سابلیمیشین، انتخاب آن‌ ها جهت انتقال طرح بر روی سطح پارچه بسیار بستگی به نوع طرح و نوع جنس پارچه داشته و استفاده از هر دو این روش‌ ها بسیار مناسب بوده و طرح‌ های چاپ شده در آن‌ ها از دوام و ماندگاری بسیار بالایی برخوردار هستند.

در پایان

عزیزانی که قصد ورود به صنعت چاپ و راه‌ اندازی کسب‌ و کار خود در این حرفه را دارند، می‌ توانند جهت خرید دستگاه‌ ها و ماشین‌ آلات بسیار با کیفیت چاپی به شرکت فبتاک مراجعه کرده و با مشاهده کیفیت محصولات از نزدیک، آن‌ ها را با قیمتی بسیار مناسب و مقرون‌ به‌ صرفه خریداری نمایند. شرکت فبتاک، از بهترین و معتبر ترین برند های جهانی در توزیع محصولات خود به مشتریان استفاده کرده و علاوه‌ بر ارائه ماشین‌ آلات چاپی، تمامی تجهیزات مرتبط با برند های مختلف را نیز به مشتریان عرضه می‌ کند. در صورت دریافت اطلاعات بیشتر می‌ توانید با این مجموعه تماس گرفته و با کارشناسان ما در ارتباط با شید.

2 دیدگاه

  • قطعا هر نوع چاپی مزایا و معایبی داره چاپ سابلیمیشن با وجود معایبی که داره اما به همان افرادی هم هستن که طرفدار این از چاپ هستند متشکرم از سایت بسیار خوبتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *