چاپ DTF

چاپ DTF و چگونگی انجام آن یکی از مباحث داغ این روزها در حوزه صنعت چاپ است.

DTF مخفف Direct to Film به ‌معنای چاپ مستقیم بر روی فیلم است. اگر شما هم قصد کسب اطلاعات در مورد این روش از چاپ را دارید، در ادامه این  مطلب با بررسی نحوه انجام آن و نکات تکمیلی این روش چاپ همراه ما باشید.

همانطور که پیش از این نیز اشاره شد دی تی اف به ‌معنای چاپ مستقیم بر روی فیلم است، اما سوال اینجاست که فیلم چیست؟

فیلم DTF

فیلم نوعی برگه شفاف از جنس پلاستیک است. ضخامت این نوع برگه بین 5/0 الی 75/0 میلی‌ متر است. فیلم‌ ها در دو نوع وجود دارد که نوع اول به ‌صورت یک رو شفاف و نوع دوم دو رو شفاف می باشد. این نوع برگه ‌ها از مواد مخصوص پلی‌ اتیلن ساخته‌ شده اند که به‌ خوبی رنگ را در خود جذب می‌ کند و سپس آن را به سطح پارچه منتقل می ‌کند. فیلم در بازار به ‌صورت رولی و یا برگه ‌ای به فروش می ‌رسد.

حال که متوجه شدیم که یکی از ابزار این روش چاپ فیلم است به سراغ ابزار بعدی که جوهر یا مرکب مخصوص آن است می ‌پردازیم.

جوهر یا مرکب DTF

همان ‌طور که ممکن است بدانید در اکثر روش ‌های چاپ چهار رنگ آبی، قرمز، زرد و مشکی استفاده می‌ شود که به CMYK معروف هستند، اما در این روش چاپ پنج رنگ زرد، آبی، مشکی، قرمز و سفید استفاده می‌ شود.

وجود رنگ سفید در این روش چاپ نقش مهم و اساسی را ایفا می ‌کند و به نوعی برای بستر سازی استفاده می‌ شود. افزایش همین یک ‌رنگ باعث شده که کیفیت طرح های چاپ ‌شده با این روش بسیار زیباتر از روش‌ های دیگر باشد.

چاپگر مخصوص چاپ DTF

ابزار بعدی که برای چاپ DTF نیاز است چاپگر مخصوص این روش می باشد. این چاپگر ها علاوه ‌بر چهار مخزن مرکب برای رنگ‌ های اصلی یک مخزن اضافی برای رنگ سفید دارد. چاپگرهای DTF فاقد هد حرارتی است که باعث تمایز آن با دیگر چاپگر ها شده ‌است.

مراحل چاپ DTF

بعد از معرفی ابزار های مورد نیاز این روش، نوبت به بررسی مراحل انجام چاپ این روش می رسد که عبارتند از:

  • چاپ طرح بر روی فیلم

در مرحله اول مانند اکثر روش ‌ها باید طرح‌ روی کاغذ مخصوص که در این روش فیلم است چاپ شود. ابتدا طرح را به نرم ‌افزار ریپ منتقل کرده و سپس فیلم را در پرینتر مخصوص قرار می ‌دهیم. در این مرحله باید به این نکته بسیار دقت کرد که طرح باید بر روی سطح براق فیلم چاپ شود در غیر این صورت تمامی فرآیند چاپ ناقص انجام خواهد شد.

  • پودر

پس ‌از آنکه فیلم از دستگاه چاپگر خارج شد فوراً و قبل ‌از این ‌که جوهر خشک شود آن را در پودر مخصوص قرار می‌ دهیم. در این مرحله باید دقت شود که پودر به ‌صورت یکنواخت بر روی سطح فیلم پخش شود. در انتها می ‌توان اضافات پودر را با ضربات آهسته از روی سطح پاک کرد.

  • فیکس با پودر

حالا باید این پودر را به خورد جوهر داد تا با هم خشک شوند. پیشنهاد ما در این مرحله استفاده از سشوار صنعتی است. سشوار را با فاصله 20 سانتی ‌متری از فیلم به‌ صورت چرخشی حرکت دهید تا جوهر و پودر به‌ صورت یکنواخت خشک شود.

  • انتقال به محصول

حال باید طرح مورد نظر خود را بر روی محصول انتقال داد. برای این منظور فیلم و پارچه را در زیر دستگاه پرس حرارتی قرار داده و اجازه دهید تا حرارت و فشار یکنواخت فیلم و پارچه را بهم بچسباند. دمای پیشنهادی برای این مرحله بین 190 الی 210 درجه است که نسبت به جنس پارچه متغیر است و مدت‌ زمان انجام این کار پانزده الی بیست دقیقه است.

  • جدا سازی فیلم

پس ‌از اتمام زمان پرس، باید پارچه را از دستگاه خاج کرد. حال می‌توان دید که فیلم به سطح پارچه چسبیده ‌است. لازم است ابتدا اجازه دهید که کاملاً پارچه سرد و به دمای اتاق برسد سپس با دقت فیلم را از سطح پارچه جدا کرد.

  • ثبات چاپ

در واقع مراحل چاپ به اتمام رسیده است اما جهت افزایش طول عمر چاپ می ‌توان یک برگه گلاسه بر روی طرح گذاشته و مدت بسیار کوتاهی در دستگاه پرس حرارتی قرار داد. این کار باعث می ‌شود ماندگاری طرح بیشتر شده و در شستشو و استفاده مکرر به آن آسیبی وارد نشود.

مزایای چاپ DTF

ویژگی هایی که این نوع چاپ داشته باعث شده که بسیاری از فعالان صنعت چاپ به این روش تمایل پیدا کنند. از این ویژگی ها عبارتند از:

  • ماندگاری بالا

محصولاتی که با این روش تولید می ‌شوند نسبت ‌به دیگر روش‌ ها ماندگاری و طول عمر بیشتری دارند، همین موضوع سبب شده که مصرف‌ کنندگان بر تهیه این نوع محصولات راغب تر باشند و در نتیجه تولید کنندگان هم این روش را ترجیح دهند.

  • عدم محدودیت در انتخاب جنس پارچه

بر خلاف دیگر روش‌ ها، چاپ DTF هیچ محدودیتی در انتخاب جنس پارچه ندارد و انتخاب بین جنس ‌های مختلف پارچه را آزاد گذاشته ‌است. در این روش چاپ تقریباً بر روی هر جنس از پارچه می ‌توان چاپ انجام داد و محصولات متنوعی را تولید نمود.

  • چاپ نرم و زیبا

در اغلب روش های چاپ‌ کمی برجستگی و ناهمواری وجود دارد که حس چاپ نامرغوب و بدون کیفیت را به مصرف کننده منتقل می ‌کند. اما در روش چاپ DTF این موضوع کاملاً رفع شده و سطح چاپ کاملاً صاف و بدون برجستگی اضافی است که حس محصولی با کیفیت و با ماندگاری بالا را به مصرف کننده منتقل می کند.

معایب چاپ DTF

تنها موردی که می توان به عنوان عیب این روش به آن اشاره کرد، کم بودن وضوح چاپ نسبت به روش سابلیمشن است که اگر این موضوع را در نظر بگیریم که در روش چاپ محدودیت در انتخاب جنس پارچه داریم باز هم چاپ DTF نسبت به سابلیمشن برتری بیشتری خواهد داشت.

چه محصولاتی با چاپ دی تی اف می ‌توان تولید کرد؟

همان‌ طور که اشاره شد محدودیتی در انتخاب پارچه و در این روش وجود ندارد. نتیجه همین موضوع باعث می‌ شود طیف عظیمی از محصولات مانند تی‌شرت، روسری، شال، هودی و… را با بتوان این روش تولید کرد.

لوازم چاپ DTF را از کجا تهیه کنیم؟

همانطور که متوجه شدید این روش چاپ نیاز به  لوازم مخصوص مانند فیلم، جوهر و چاپگر دارد که برای انجام چاپ لازم است آن ها را تهیه کرد. برای تهیه این لوازم پیشنهاد می شود ابتدا با افراد با تجربه و کارشناس در این حوزه مشورت بگیرید و سپس اقدام به خرید آن ها کنید. پیشنهاد بعدی ما خرید از مراکز معتبر است. یکی از مراکز معتبر خرید لوازم حوزه چاپ شرکت فبتاک است که میتوانید تمامی لوازم مورد نیاز خود را از این شرکت تهیه کنید.

یکی از مزیت هایی که این شرکت نسبت به دیگر مراکز دارد در اختیار داشتن اجناس اصلی و اورجینال است که کیفیت بسیار بالایی نسبت به نمونه های تقلبی در بازار دارند.

چنانچه قصد ورود به این صنعت چاپ را دارید می‌ توانید از مشاور و کارشناس شرکت فبتاک  به ‌صورت رایگان بهره ببرید. شرکت فبتاک با داشتن سابقه طولانی در این حوزه که از بهترین ‌ها در صنعت چاپ است، تمامی دستگاه های چاپ پارچه و ملزومات چاپ را به ‌صورت اختصاصی و با ضمانت در اختیار مصرف‌ کنندگان قرار می‌ دهد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *