مشکلات رایج در چاپ سابلیمیشن

با ظهور چاپ دیجیتال در ده های اخیر این نوع چاپ، پیشرفت بسیار زیادی داشته ‌است. با افزایش تکنولوژی روش ‌های متفاوتی از این نوع چاپ به وجود آمد که هر کدام نسبت ‌به دیگری دارای تفاوت‌ هایی است. چاپ مستقیم، چاپ حرارتی، چاپ سابلیمیشن از انواع رو های چاپ دیجیتال است.

چاپ سابلیمیشن در این اواخر به دلیل ویژگی ‌های متفاوتی که نسبت به دیگر روش ها دارد مورد توجه بیشتری قرار گرفته است.

در این نوع چاپ از کاغذ و مرکب های مخصوص استفاده می شود و طرح و متریالی که قرار است روی آن چاپ انجام شود همزمان درون دستگاه پرس حرارتی و یا کلندر سابلیمیشن قرار داده می شود، این دستگاه ها با اعمال فشار و حرارت بر آن دو باعث  هک شدن طرح بر روی متریال می شوند.

مشکلات رایج در چاپ سابلیمیشن

 این روش مانند دیگر روش های چاپ دیجیتال دارای مشکلاتی است که در ادامه این  مطلب به بررسی مشکلات رایج در چاپ سابلیمیشن و راه حل آن ها خواهیم پرداخت.

 مشکلات رایج در چاپ سابلیمیشن به دو دسته محیطی و غیر محیطی تقسیم می‌ شوند که در ابتدا عوامل محیطی را بررسی کرده و برای آن ها راه حل ارائه می‌دهیم.

  • مشکلات رطوبت محیط

 در کارگاه های چاپ سابلیمیشن به دلیل قرار داشتن دستگاه کلندر که دمای حدود ۲۰۰ درجه تولید می کند رطوبت به صورت محسوس کاهش پیدا می‌ کند که این شرایط باعث خشک شدن مرکب در هد و مسیر انتقال رنگ می شود.

 از سویی دیگر رطوبت زیاد باعث شره کردن رنگ می ‌شود و عمل چاپ به درستی انجام نمی گیرد. فارغ از این موضوع رطوبت زیاد باعث می ‌شود عملاً فرآیند تصعید انجام نگیرد و عمل چاپ انجام نشود.

رطوبت مناسب برای یک کارگاه چاپ سابلیمیشن چیزی در حدود ۳۵ تا ۵۵ درصد است. در این میزان رطوبت  مرکب خشک نمی ‌شود و یا شره نمی کند و به راحتی فرآیند تصعید انجام می ‌شود. حال سؤال اینجاست که چگونه میزان رطوبت را بسنجیم و آن را در شرایط ایده‌آل قرار دهیم؟

 جهت رسیدن به شرایط ایده ‌آل نیاز است از یک رطوبت ساز و دستگاه بخور استفاده کرده و آن را بین ۳۵ تا ۵۵ درصد تنظیم کنید.

 کاغذ سابلیمیشن که هنوز روی آن چاپ انجام نشده بهتر است خارج از محیط کارگاه نگهداری شود تا در معرض رطوبت قرار نگیرد. زیرا این کاغذ در محیط مرطوب به راحتی از حالت عادی خارج شده و رطوبت هوا را جذب می کند.

 شرایط ایده آل برای چاپ سابلیمیشن با کیفیت رطوبت ۳۵ تا ۵۵ درصد و دمای ۲۰ الی ۳۰ درجه است.

  • راه راه شدن طرح پس از چاپ

 چاپگرهای این روش از نوع جوهر افشان نیستند. بدینصورت که که رنگ مایع در مخازن مخصوصی قرار می گیرد و سپس بر حسب طرح به کاغذ مورد نظر اسپری می شود. یکی از مشکلات این نوع چاپ  راه راه شدن طرح است که دلیل آن خشک شدن مرکب در نازل پاشش رنگ است.

 چنانچه دستگاه دچار این مشکل شد کافیست مقداری مایع حلال بر روی تکه اسفنج بریزید و اجازه دهید مدتی زیر قسمت هد دستگاه بماند البته برای جلوگیری از این مشکل کافیست حداقل هفته ای ۳ بار با دستگاه چاپ انجام دهید و بعد از آن دستگاه را کاملاً تمیز کنید.

  • مطابقت نداشتن رنگ چاپ شده با رنگ طرح

 این مشکل به دلیل زنجیره ‌ای از تبدیلات فرمت عکس دیجیتال است.

 رنگی که دستگاه می تواند اجرا کند باید فرمت CMYK باشد اما مانیتور طرح را به فرمت RGB  نشان می ‌دهد که خود باعث اختلاف رنگ می شود. دلیل آخر هم مربوط به فرآیند خشک شدن کار میباشد اگر شرایط خشک شدن مناسب نباشد و در این مرحله دچار تغییر تناژ می شود.

 جهت جلوگیری از بروز این مشکل سعی کنید از مانیتور های جدید استفاده کنید. مانیتور های به روز به دلیل داشتن تکنولوژی جدید کالیبره شده‌اند و اختلاف رنگ در فرمت های گوناگون را به حداقل می رساند.

  • سایه انداختن در حین چاپ

 منظور از سایه انداختن چاپ دوتایی شدن چاپ طرح است که یکی کمرنگ تر و دیگری پر رنگ است و یک طرح بسیار کمرنگ و محو است.

 برای یک چاپ سابلیمیشن مطلوب و با کیفیت لازم است کاغذ سابلیمیشن و محصولی که قرار است روی آن کار انجام شود به نحوی روی هم قرار داشته باشند که هیچ گونه حرکت کاغذ در حین چاپ باعث دوتایی شدن چاپ طرح نشود.

 اگر طرح به صورت محو و کمرنگ سایه انداخته باشد به دلیل ایجاد فاصله بین کاغذ و محصول است.

 جهت حل این مشکل همانطور که گفته شد کافیست کاغذ و متریال به صورت دقیق تا انتهای چاپ روی یکدیگر قرار داشته باشند. برای حل مشکل متوان از انواع چسب های نسوز استفاده کرد فقط باید دقت داشت که در نواحی که طرح قرار دارد چسب زده نشود.

  • خشک و شکننده شدن پارچه بعد از چاپ

یکی دیگر از مشکلات رایج چاپ سابلیمیشن روی پارچه خشک شدن محصولات است. منظور از خشک شدن به قدری است که مانند تکه چوبی بعد از چاپ پارچه شکسته می شود برای اینکه عمل تصعید انجام شود، کلندر حرارتی نزدیک به دمای ذوب به پارچه و کاغذ اعمال می کند. حال اگر کمی این دما بیشتر شود الیاف و پارچه ذوب می شود و پس از سرد شدن به یکدیگر می چسبد.

 اگر محصول را بعد از این اتفاق در دست بگیرید بسیار خشک و شکننده به نظر می رسد. برای حل این مشکل باید دمای کلندر را نسبت به جنس پارچه تنظیم کرده و سعی کنید برای جنس های مختلف از قبل دمای مناسب را بدست آورید و در کامپیوتر دستگاه به عنوان پروفایل ذخیره کنید.

  • نقش بستن خطوط کاغذ سابلیمیشن روی محصول

 گاهی اوقات بعداز چاپ دستگاه مشاهده می‌شود که خطوط حاشیه کاغذ سابلیمیشن روی طرح نقش بسته است دلیل این مشکل آن است که اندازه کاغذ بزرگتر از محصول است.

 برای حل این مشکل ابتدا دما و فشار را کم کنید ولی در عوض زمان پرس را افزایش دهید اگر مشکل حل نشد می توانید از یک عدد فوم که تحمل دمای بالایی را دارد در طول فرآیند چاپ برای جلوگیری از نقش بستن طرح استفاده کنید.

  • کدر و لکه شدن طرح چاپی

 مشکل رایج دیگر لکه شدن طرح بعد از چاپ است که ممکن است به دلایل مختلف باشد.

اگر این اتفاق بعد از تعویض  مرکب رخ دهد قطعاً مشکل از کیفیت مرکب است و راهی جز تعویض آن نیست.

 اما اگر برخی اوقات این اتفاق می‌افتد می‌تواند از کم بودن مرکب در مخزن، گرفتگی شریان های رنگ و کیفیت پایین کاغذ باشد.

 لازم است که تک به تک این موارد بررسی شود تا دلایل اصلی مشخص شود.

 درست است که چاپ سابلیمیشن یکی از بهترین روش ‌های چاپ دیجیتال است اما همچون تمام روش‌ های دیگر دچار مشکلاتی می‌شود که اغلب آن ها در موارد بالا توضیح داده شده و راه حل آن ها نیز ارائه اند.

 چنانچه مشکل دستگاه شما در موارد فوق قرار ندارد می توانید با شماره های موجود در سایت فبتاک تماس حاصل نموده و از متخصصان شرکت فبتاک جهت برطرف کردن مشکل خود کمک بگیرید.

2 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *